Weet u al wie volgend jaar uw bedrijf zal verlaten?

Technologische ontwikkelingen doen hun intrede in alle afdelingen, dus ook op het vlak van Human Resources. HR-professionals krijgen daardoor tools en mogelijkheden ter beschikking waarmee ze efficiënter kunnen werken, kennis delen én medewerkers doelmatiger met elkaar kunnen doen samenwerken en communiceren.

Ook HR-tools evolueren heel snel en worden steeds performanter. Vandaag maken ze zelfs voorspellende analyses mogelijk: wie zal het bedrijf op korte termijn verlaten of wie heeft de meeste kans op een arbeidsongeval?

  • Hierdoor evolueert HR binnen een bedrijf van een (louter) transactionele naar een strategische rol.
  • Bovendien worden de inspanningen op het vlak van HR-beleid duidelijker aantoonbaar en meetbaar.

“Technologie is enkel gevaarlijk voor wie ze niet omarmt” (Marc Lambotte, CEO Agoria)

Er zijn al heel wat tools op de markt die antwoorden geven op vragen als: Zijn onze leiders effectief? Werven we het juiste aantal medewerkers aan? Wat drijft employee engagement?
Aangevuld met business metrics, retentie en/of performance data, krijg je een nog beter inzicht in de impact van de mensen op je business:

  • Hoe kunnen we de loyauteit van onze klanten verbeteren door de betrokkenheid van onze medewerkers te verhogen?
  • Hoe kunnen we de retentie van onze high performers verhogen op onze kritische locaties?

Bedrijfstrends analyseren en strategische besluitvorming onderbouwen worden met andere woorden essentieel in de HR-afdeling. In een professioneel en strategisch HR-beleid is geen plaats meer voor beslissingen op basis van veronderstellingen en buikgevoel.

Is uw HR-afdeling voorbereid om deze belangrijke strategische rol te spelen? Beschikt u over de juiste tools om correcte analyses te maken? Zijn HR-professionals klaar om met deze nieuwe, analytische kijk een extra meerwaarde te bieden voor uw business?

VIA FERRATA helpt uw bedrijf graag op weg bij het inzetten van nieuwe tools én bij het voorbereiden van HR-professionals op hun strategische rol in de toekomst. Contacteer ons voor een kennismakend gesprek.